Ізраїль припинив співпрацю з ЮНЕСКО

Ізраїль припинив співпрацю з ЮНЕСКО

Укрінформ
Ізраїль припинив співпрацю з ЮНЕСКО після того, як організація прийняла резолюцію про святі місця Єрусалима, відповідно до якої заперечується зв'язок єврейського народу з Храмовою горою.

Про це повідомив міністр освіти Ізраїлю Нафталі Беннет у своєму листі до генерального директора ЮНЕСКО Ірини Бокової, текст якого розмістив на своїй сторінці у Twitter

«Після ганебного рішення членів ЮНЕСКО відкинути історію і проігнорувати тисячолітній зв'язок єврейського народу з Єрусалимом і Храмовою горою я повідомив Національній комісії Держави Ізраїль у справах ЮНЕСКО про припинення всіх видів професійної діяльності з міжнародною організацією», - написав Беннет.

За його словами, рішення ЮНЕСКО «забезпечує негайну підтримку ісламістського терору», а ігнорування історії євреїв в Єрусалимі є «першим кроком на шляху до того, що світ прийме всі протиборчі релігії і культури».

Беннет у листі висловлює «щиру надію» на те, що організація припинить заперечувати історію «перш ніж заплямує свою репутацію і втратить професіоналізм».

Як відомо, у четвер, 13 жовтня, 24 члени ЮНЕСКО підтримали резолюцію про "окуповану Палестину", яку запропонували Єгипет і ПНА. Проти проголосувало шість країн, ще 26 утрималися. Зокрема, Росія і Китай проголосували за резолюцію, Україна - утрималася. Ця резолюція засуджує обмеження доступу мусульман до святих місць Єрусалиму. 

За інформацією ізраїльських ЗМІ, ЮНЕСКО заявила про відсутність історичного зв'язку між юдаїзмом та однією з юдейських святинь Храмовою горою, а також засумнівалася в зв'язку між юдаїзмом та Стіною плачу.

Глава уряду Біньямін Нетаньягу засудив рішення виконкому ЮНЕСКО. Він зазначив: "Твердження, що єврейський народ не має відношення до Єрусалиму і Храмової гори, так само абсурдне, як твердження, що Китай не має відношення до Великої китайської стіни, а Єгипет - до пірамід. Своїм абсурдним рішенням ЮНЕСКО втратила залишки своєї легітимності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-