Більше половини американців вважають Трампа негідним бути президентом

Більше половини американців вважають Трампа негідним бути президентом

Опитування
Укрінформ
Гілларі Клінтон випереджає Дональда Трампа на сім процентних пунктів, водночас більше половини виборців стверджують, що кандидат від республіканців не може бути президентом.

Такі дані соцопитування оприлюднив американський телеканал Fox News.

Клінтон отримала 45%, Трамп 38%. Лібертаріанець Гері Джонсон має 7% підтримки, а кандидат від "Зеленої партії" Джилл Стейн – 3%, зазначається в дослідженні.

Якщо враховувати методологію підрахунку підтримки лише двох основних суперників – представників Демократичної і Республіканської партій, то Клінтон випереджає Трампа на вісім процентних пунктів (відповідно 49% і 41%).

У цілому, 64% опитаних вважають, що Клінтон має потрібний характер щоб ефективно виконувати службові обов'язки, 68% задовольняє рівень її кваліфікованості для того, щоб стати главою держави.

Водночас, 63% респондентів впевнені, що Трамп не має характеру бути американським лідером, 56% наголошують, що він не має права на президентське крісло, і 49% вважають його "не зовсім" кваліфікованим.

Опитування, у якому взяла участь понад тисяча респондентів, проводилося з понеділка по середу, після другого туру президентських дебатів, що відбулися в неділю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-