У ЗМІ - дедалі більше свідчень від жінок про сексуальні домагання Трампа

У ЗМІ - дедалі більше свідчень від жінок про сексуальні домагання Трампа

Укрінформ
Скандал навколо кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа набирає обертів: уже кілька жінок виступили з відкритими свідченнями про спроби сексуального домагання з боку мільярдера.

Про це пишуть центральні американські видання.

Зокрема, газета The New York Times повідомила у своїй публікації історії двох таких жінок.

"Понад три десятиліття тому... Джессіка Лідс сіла поруч із Трампом у салоні першого класу літака до Нью-Йорка. Вони ніколи не зустрічалися раніше", - розповідає видання історію однієї з жертв.

Через 45 хвилин після зльоту Трамп, за словами Лідс, почав хапати її за груди та спробував залізти під спідницю. "Він був схожий на восьминога, його руки були всюди", - зауважила жінка. Джессіка побігла в задню частину літака. "Це був напад",- заявляє жінка.

Іншій жертві, Рейчел Крукс було 22 роки, коли вона працювала в приймальній корпорації Bayrock Group у башті Трампа на Манхеттені.

"Усвідомлюючи, що її компанія веде бізнес з Трампом, вона повернулась і представилася. Вони потиснули один одному руки, але Трамп, за її словами, не відпустив", - пише газета. Замість цього він почав цілувати її спочатку в щоки, потім у губи. Це дуже образило жінку. Інцидент стався у 2005 році.

На мільярдера поскаржилась і колишній репортер журналу People Наташа Стойнофф, яка в 2005 році приїхала на курорт Мар-а-Лаго для того, щоб взяти інтерв'ю у Дональда Трампа і його дружини Меланії. "Коли ми зробили перерву для вагітної на той час Меланії, яка піднялася нагору щоб змінити гардероб для нових фотографій, Дональд хотів показати мені особняк. Він сказав, що там була "величезна" кімната, яку я просто повинна побачити", - розповіла жінка.

Коли вони увійшли в цю кімнату, Трамп зачинив двері. "Я обернулася, й через кілька секунд він підштовхнув мене до стіни, засовуючи свого язика мені в горло", - розповіла Стойнофф. За словами жінки, її врятувало те, що за хвилину до кімнати увійшов дворецький.

Про спробу фізичного контакту з боку Трампа розповіла також 36-річна Мінді Макгілірей. У інтерв'ю Palm Beach Post вона сказала, що мільярдер "мацав" її на курорті Мар-а-Лаго в 2003 році, коли вона була там асистентом фотографа, який знімав концерт Рея Чарльза.

Сам Трамп відкидає всі звинувачення, називаючи ці історії "липовими" та "суцільним фабрикуванням". Його виборчий штаб заявив, що всі твердження не відповідають дійсності. У четвер був навіть оприлюднений лист адвоката до Times з вимогою спростування інформації з погрозами "вжити всіх можливих дій та засобів правового захисту".

Але видання спілкувались з жертвами особисто, у тому числі з їх близькими, друзями й колегами, які підтвердили, що жінки розповідали їм свої історії вже давно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-