Польща побудує

Польща побудує "незручний" для РФ канал до Балтійського моря

Укрінформ
Польща прокладе водний канал через пересип Вісли (Mierzeja Wislana - пол.) до Гданської затоки, завдяки чому розвинеться морський порт міста Ельблонг і це дасть можливість знизити залежність від Росії.

Про це під час відвідання міста Ельблонг на північному сході Польщі заявив лідер правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Користь (від появи каналу - ред.) є дуже великою. Вона стосується не лише судноплавства, але й усього, що стосується повернення Ельблонга до категорії портових міст", - заявив Качинський.

Він наголосив, що будування каналу викличе "зовнішній супротив", але не йтиметься про екологію. 

"Йдеться про інтереси політичного, військово-політичного характеру, а також про збереження певного статусу Польщі. Польща за часів ПНР (комуністичної Польщі - ред.), а дехто вважав, що й пізніше, не могла збудувати цей канал, не могла забезпечити собі можливості судноплавства, оскільки на це просто не погоджувалися росіяни",- наголосив лідер PiS.

Він додав, що після завершення будівництва каналу Польща стане "повністю суверенною" від Росії.

Канал через пересип Вісли на північному сході Польщі вартістю 880 млн злотих (понад 230 млн дол.) планують збудувати до 2022 року. Передбачається, що він матиме довжину 1,3 км і глибину 5 м. Канал дасть можливість, аби до морського порту Ельблонг могли запливати кораблі довжиною 100 м, шириною 20 м і зануренням 4 метри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-