Бомбардування Алепо: міністри ЄС обговорять заходи впливу на Кремль

Бомбардування Алепо: міністри ЄС обговорять заходи впливу на Кремль

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу обговорять можливість запровадження санкцій проти Росії за дії проти мирного населення та цивільної інфраструктури у Сирії.

Це питання буде розглянуто на засіданні Ради ЄС у закордонних справах у понеділок, повідомив власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі високопоставлений європейський дипломат.

"Міністри у понеділок обговорять ситуацію у Сирії, особливо гуманітарні умови в Алеппо. Головний фокус ЄС зосереджений на збереженні політичних шляхів вирішення кризи і надання гуманітарної допомоги. Але міністри мають порушити питання щодо санкцій за дії Росії у Сирії", - розповів співрозмовник агентства.

Дипломат наголосив, що це буде відкрита політична дискусія, а рішення щодо запровадження санкцій потребуватиме згоди усіх 28 членів ЄС.

Як повідомлялося, російська авіація продовжує бомбардування мирного населення та цивільних об’єктів у сирійському місті Алеппо.

20 вересня російська авіація завдала удару по гуманітарному конвою "Червоного хреста і Червоного півмісяця".

Такі дії Росії засудили члени Ради Безпеки ООН.

Постійний представник США у РБ ООН Саманта Пауер назвала бомбардування "варварським".

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що військові дії Росії у Сирії є міжнародним кримінальним злочином.

Через бомбардування в Алеппо Президент Франції не погодив візит до Парижа російського лідера Володимира Путіна, що мав відбутися 19 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-