Навіщо Росія раз за разом провокує на кордоні - думка МЗС Фінляндії

Навіщо Росія раз за разом провокує на кордоні - думка МЗС Фінляндії

Укрінформ
У міністерстві закордонних справ Фінляндії вважають, що порушення повітряного простору літаками Росії може бути частиною інформаційної дії.

Як заявив прес-аташе МЗС Веса Хяккінен, за цим фактом може стояти бажання Росії вплинути, наприклад, на спільні військові навчання Фінляндії з країнами НАТО, а також на дискусію навколо членства в НАТО, повідомляє Yle.

"Мета інформаційної дії - викликати збентеження і розгубленість. Це може призвести до того, що керівництву країн, проти якого спрямована така дія, важче прийматиме рішення, або ж рішення прийматимуться собі на шкоду. Іншими словами, інформаційна дія йде не лише за допомогою ЗМІ або соціальних мереж - подібні порушення кордону теж можуть бути частиною інформаційної дії", - підкреслив Хяккінен.

Так, у середу, 12 жовтня, було завершено розслідування, яке підтвердило, що два винищувачі Су-27 минулого четверга вторглися на територію Фінляндії в районі міста Порвоо.

Як повідомлялося, раніше Міністерство закордонних справ Фінляндії викликало посла Росії через інцидент з винищувачем Су-27, який порушив фінський повітряний простір.

За інформацією міністерства оборони Фінляндії, увечері 6 жовтня були зафіксовані два випадки порушення повітряного простору країни російськими літаками Су-27.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-