Сінгапур готуватиме своїх військових на базах Австралії

Сінгапур готуватиме своїх військових на базах Австралії

Укрінформ
Австралія та Сінгапур зобов'язалися тісніше співпрацювати з питань регіональної безпеки і боротьби з тероризмом. Зокрема під час зустрічі Малкольма Тернбулла та прем'єр-міністра Сінгапуру Лі Сянь Луна, який знаходиться в Канберрі з офіційним візитом, було досягнуто домовленості про підготовку сінгапурських військовслужбовців в Австралії.

Про це повідомляє прес-служба очільника австралійського уряду.

«Ця угода відображає взаємне прагнення розвивати партнерські відносини з урахуванням нових викликів перед нашими країнами. Вона свідчить про довіру і глибоку взаємоповагу між збройними силами двох країн», - заявив австралійський прем'єр.

Сінгапур, у якого відсутня власна військово-навчальна база, вже давно використовує військові об'єкти Австралії і в рамках існуючих домовленостей міг навчати до 6000 військовослужбовців протягом шести тижнів на рік. За новими домовленостями число та час підготовки будуть збільшені удвічі.

Відповідно до нової угоди, термін дії якої складе 25 років, Сінгапур здійснить фінансування програми розширення і модернізації інфраструктури австралійських військових баз у Таунсвілі та Шоалвотер-Бей (штат Квінсленд), отримавши натомість можливість впродовж 18 тижнів щороку тренувати на цих базах до 14 тисяч своїх військовослужбовців. Передбачається, що внесок Сінгапуру в цю програму складе 2,25 мільярда доларів (близько $1,7 млрд).

За підсумками переговорів у Канберрі сторони також планують укласти угоди про розвиток торгових зв'язків, співпраці в сфері освіти та інновацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-