У КС РФ просять дозволу спустити на гальмах рішення ЄСПЛ щодо ЮКОСа

У КС РФ просять дозволу спустити на гальмах рішення ЄСПЛ щодо ЮКОСа

Укрінформ
Мін'юст РФ звернувся до Конституційного суду країни з проханням перевірити на відповідність Конституції рішення ЄСПЛ про виплату колишнім акціонерам ЮКОСа компенсації у розмірі 1,86 млрд євро.

Про це повідомила прес-служба російського відомства. 

"12 жовтня 2016 року в Мін'юсті Росії підписаний запит до Конституційного суду про виконання додаткової постанови Європейського суду з прав людини від 31 липня 2014 року у справі ВАТ НК "ЮКОС" проти Росії", - йдеться у повідомленні.

Міністерство вважає, що покладені на РФ зобов'язання "ґрунтуються на застосуванні ЄСПЛ положень Конвенції про захист прав людини та основних свобод в тлумаченні, що приводить до їх розбіжності з Конституцією РФ".

Нагадаємо, комітет міністрів Ради Європи закликав Росію представити комплексний план заходів щодо виплат компенсації за рішенням ЄСПЛ у справі ЮКОСа.

У липні 2014 року ЄСПЛ присудив колишнім акціонерам компанії ЮКОС 1,86 млрд євро в якості компенсації за їхньою скаргою проти Росії, розглянутою ще 2011 року.

Минулоріч у РФ ухвалили зміни до законодавства, якими визнано пріоритет національного законодавства над міжнародним і дозволяється не виконувати рішення міжнародних судів, зокрема, ЄСПЛ, якщо вони суперечать конституції РФ. У квітні цього року КС Росії вперше скористався таким правом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-