Литва вручила Росії ноту через інциденти у Балтійському морі

Литва вручила Росії ноту через інциденти у Балтійському морі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Литви вручило ноту послові Росії Олександру Удальцову у зв'язку з інцидентами у Балтійському морі.

Про це повідомляє Delfi.

"12 жовтня до Міністерства закордонних справ був викликаний посол РФ у Литві Олександр Удальцов. Йому вручили дипломатичну ноту, в якій висловлена стурбованість у зв'язку з діями ВМС Росії, що повторюються та порушують права і свободу суверенної ЛР у виключній економічній зоні Литви у Балтійському морі", - йдеться у повідомленні литовського відомства.

Відзначається, що 10 жовтня російські військові кораблі звеліли тим суднам, що знаходилися у винятковій економічній зоні Литви у Балтійському морі, змінити курс.

МЗС закликає РФ послідовно дотримуватися норм міжнародного права, принципів добросусідства і забезпечити, щоб подібні інциденти не повторювалися.

Російському послові також повторно висловили стурбованість у зв'язку з дислокацією ракет "Іскандер-М", які можуть нести ядерні боєголовки, у Калінінградській області та польотами російських літаків над Балтійським морем. Винищувачі місії повітряної поліції НАТО тільки 6-9 жовтня 20 разів піднімалися, аби супроводжувати російські літаки, що пролітали поряд з повітряним простором НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-