Качинський заявив, що Туск на посту президента Євроради – «на шкоду ЄС»

Качинський заявив, що Туск на посту президента Євроради – «на шкоду ЄС»

Укрінформ
Лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський заявляє, що Дональд Туск на посаді президента Європейської Ради зашкодить ЄС.

Політика цитує Gazeta Prawna.

“Така особа як Дональд Туск не повинна далі бути президентом Європейської Ради. Я глибоко переконаний, що це було б на шкоду ЄС”, - заявив Качинський.

Він зауважив, що не можна виключити появи у Польщі щодо Туска звинувачень у “різного роду справах”.

“Як правило, в цьому контексті називають "смоленську справу" (щодо катастрофи президентського літака під Смоленськом у квітні 2010 року. - Ред.), але тут ідеться, насамперед, про інші справи. Я не знаю щодо його ролі у справі Amber Gold (викритої фінансової піраміди у Гданську. – Ред.), приватизації підприємства Ciech”, - заявив Качинський, додавши, що багато питань ще потрібно з’ясувати.

Це не перша подібна заява політика. Кілька днів тому він зазначив, що не виключає відмови польського уряду підтримати Туска на другий термін у Єврораді. На заклик Туска у соцмережах про проведення дискусії Качинський наголосив, що президент Євроради не є для нього “політичним партнером”.

Між Туском і Качинським здавна погані відносини. Лідер PiS не приховує, що вважає екс-прем’єра щонайменше морально відповідальним за Смоленську катастрофу 10 квітня 2010 року, в якій загинув його рідний брат - президент Лєх Качинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-