Німеччина може прискорити процедуру депортації з країни

Німеччина може прискорити процедуру депортації з країни

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мез’єр пропонує внести до законодавства доповнення, щоб спростити і прискорити процедуру видворення їх країни тих, хто не має права на отримання в ній притулку.

Про це в середу інформує Rheinische Post.

"Якщо депортація неможлива, тому що іноземець, наприклад, ввів в оману органи влади про свою особу або національність, або не співробітничає в зусиллях, щоб забезпечити заміну паспорта, то він більше не отримуватиме винятковий дозвіл на перебування ", - йдеться в запропонованих поправках, на які посилається видання.

За станом на кінець серпня розпорядження залишити межі Німеччини отримали більше ніж 210 тисяч іноземців, але натомість більше ніж 158 тисяч з них знайшли хитрощі з тим, щоб отримати дозвіл залишитися ще на деякий час. Саме на усунення таких "лазівок" і направлено запропоноване керівництвом МВС і рядом інших політиків удосконалення законодавства.

Крім того, пропонується скоротити термін повідомлення мігрантам про депортацію, що планується, до 30 днів, щоб мінімізувати їх шанси знайти можливості залишитися або сховатися, а термін тюремного ув'язнення для тих, хто відмовляється добровільно залишити ФРН, навпаки збільшити – з 4 днів до 2 тижнів.

Сам де Мез’єр сподівається, що видворити з країни цього року вдасться щонайменше 100 тисяч прохачів притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-