Французи

Французи "віддячили" полякам за зрив угоди про купівлю гелікоптерів

Укрінформ
Польські фірми, які братимуть участь у виставці військово-морської техніки та озброєння Euronaval 2016 наприкінці жовтня у Парижі, не матимуть як завжди статусу офіційно запрошених.

Заступник глави міністерства оборони Польщі Бартош Ковнацький заявив, що таким чином французи "компрометують себе", інформує tvn24.pl.

"Це компрометація і демонстрація французами свого рівня. Французька сторона віддавна запрошувала нас офіційно, а зараз відмовляється від цього", - зазначив Ковнацький.

У Варшаві таку позицію французької сторони пов’язують із відмовою декілька днів тому уряду Польщі купити 50 гелікоптерів Caracal у французької компанії Airbus Helicopters.

Як відомо, тиждень тому Міністерство розвитку РП заявило, що Польща вважає завершеними переговори з компанією Airbus Helicopters щодо офсетної угоди по гелікоптерах Caracal. У заяві зазначалося, що контрагент не надав пропозицію, яка б "належним чином враховувала економічні інтереси і безпеку польської держави".

У відповідь гендиректор Airbus Group Гійом Форі у відкритому листі на адресу глави уряду Польщі Беати Шидло заперечив твердження польської урядової сторони про те, що французи не захотіли йти на поступки Варшаві у справі підписання контракту, і виклав деталі переговорів і пропозиції компанії.

Минулої п’ятниці Єлисейський палац поінформував, що президент Франції Франсуа Олланд відклав запланований на 13 жовтня візит до Польщі у рамках проведення польсько-французьких міжурядових консультацій. МЗС Польщі повідомило, що міжурядові консультації не скасовано, а перенесено.

У квітні 2015 року польський уряд розпочав з Airbus Helicopters фінальні переговори щодо постачання багатоцільових гелікоптерів для польської армії. У вересні того ж року розпочалися переговори щодо офсетної угоди, що було умовою для підписання остаточного контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-