Генерал ФСБ звів маєток просто на кордоні з Фінляндією

Генерал ФСБ звів маєток просто на кордоні з Фінляндією

Відео
Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального підготував нове розслідування - про дачу генерал-полковника прикордонної служби ФСБ Миколи Козика, розташовану в зоні інженерно-технічних споруд на кордоні з Фінляндією.

Розслідування, у тому числі відео, опубліковане у блозі Навального.

Ділянка знаходиться у Виборзькому районі Ленінградської області на березі озера Поварське. Це випливає з супутникових знімків і фото карт Google Maps. "Ну так, реально дача на березі озера у забороненій зоні", - пише Навальний.

Ця територія відноситься до зони інженерно-технічних споруд, в якій заборонено знаходитися і землі якої вилучені з обігу. У блозі також опубліковано виписку з Росреєстру, з якої виходить, що виявлена ФБК земельна ділянка площею 6,6 тис. кв. м належить Миколі Володимировичу Козику. Він - генерал-полковник ФСБ, заступник начальника прикордонної служби ФСБ РФ, який відповідає саме за охорону державного кордону. Згідно з публічною кадастровою картою, ця і кілька сусідніх ділянок знаходяться у приватній власності та призначені для ведення дачного господарства.

Раніше Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував розслідування, присвячене дачі прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва - садибі Міловка у кілометрі від центру міста Плес Іванівської області. Вартість реставрації садиби і будівництва іншого комплексу ФБК оцінив у 25-30 мільярдів рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-