Ірак заявляє про $30 мільярдів збитків від ІДІЛ

Ірак заявляє про $30 мільярдів збитків від ІДІЛ

Укрінформ
Терористична організація "Ісламська державу" нанесла збиток державним установам у містах Іраку, відвойованих у терористів, на суму близько 30 мільярдів доларів.

Про це заявив представник Міністерства праці та планування Іраку Абдульзіхр Хіндаві, інформує агентство Anadolu.

"Терористи ІДІЛ нанесли великого збитку держустановам у містах Іраку, які тимчасово знаходилися під їхнім контролем. За підрахунками міністерства, завданий збиток оцінюється у 30 мільярдів доларів", - сказав Хіндаві.

За його словами, міністерство підготувало спеціальну доповідь про розміри завданого збитку. При цьому до доповіді не ввійшли дані щодо збитку, нанесеному місту Мосул, прилеглим районам, будинкам місцевих жителів і приватному сектору, сказав представник міністерства.

Хіндаві також зазначив, що іракський уряд потребує величезних фінансових коштів і міжнародної допомоги для виконання робіт з відновлення інфраструктури у регіонах, відвойованих в ІДІЛ.

"Для відновлення роботи держустанов потрібно близько 35 мільярдів доларів. У Іраку нині немає таких грошових коштів. Країна знаходиться в глибокій економічній кризі. З цієї причини нам потрібна допомога міжнародного співтовариства", - підкреслив представник міністерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-