Яшин: У Росії працює соціальний ліфт для криміналу

Яшин: У Росії працює соціальний ліфт для криміналу

Укрінформ
Заступник голови російської політсили "ПАРНАС" Ілля Яшин вважає, що кримінал міцно зрісся з російською владою, охопивши всю її вертикаль.

Про це він заявив, представляючи в Берліні в Німецькому товаристві зовнішньої політики доповідь про бізнес, державу і корупцію в Росії, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Кримінальна влада проїла всю вертикаль влади, включно з федеральним рівнем", - заявляє опозиціонер.

Він стверджує, що за останні 15 років утворився "ефективний соціальний ліфт для криміналу", коли кримінальні угруповання домагаються влади і захоплюють цілі регіони і галузі. Існує "каста недоторканних", яким прощають будь-які злочини. За словами Яшина, йдеться, зокрема, про лідера Чечні Рамзана Кадирова й оточення Володимира Путіна, яке було з ним знайоме до того, як він став президентом. "Цим людям дозволено все", - зазначив Яшин. Він додав, що справи проти кримінальних елементів у владі "порушуються тільки тоді, коли на місця претендують більш впливові представники "Єдиної Росії", а на місце одного заарештованого корупціонера приходить кілька нових".

Яшин дорікнув європейським політичним силам, які співпрацюють з "Єдиною Росією". "Коли вони тиснуть руки і підписують угоди, повинні розуміти, що підписують угоди з представниками справжнісінького криміналу", - заявив він, викривши європейських політиків у тому, що вони отримують пряму допомогу від Кремля, яка виявляється і в медійній підтримці, й у прямому фінансуванні.

Політик зазначив, що завдання його доповіді - показати, що йдеться не про окремі випадки, а про справжню систему. "Наше завдання - конкурувати з держпропагандою", - додав він і висловив сподівання, що врешті-решт критична маса від таких викриттів дасть політичний результат.

Водночас дослідник і експерт фонду "Вільна Росія" Ілля Заславський представив свій звіт "Російські олігархи і російські парламентські вибори".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-