У Колумбії домовлятимуться про мир зі ще одним угрупованням повстанців

У Колумбії домовлятимуться про мир зі ще одним угрупованням повстанців

Укрінформ
Уряд Колумбії та керівництво другого за кількістю членів угруповання повстанців «Національна армія звільнення» (ELN) оголосили про початок перемовин стосовно укладення мирної угоди.

Про це повідомляє Reuters.

«Згідно із угодою, підписаною у Каракасі обома сторонами під патронатом уряду Венесуели, перемовини із Національною армією звільнення, яка налічує близько 2 тис членів, розпочнуться 26 жовтня у Еквадорі», - зазначає Reuters.

Заснована радикальними католицькими священиками, ELN веде бойові дії проти уряду Колумбії вже 5 десятиліть. При цьому ще з січня 2014 року обидві сторони намагаються домовитися про умови початку мирних перемовин. «Підписана у понеділок угода між урядом та повстанцями дозволить до 27 жовтня звільнити двох заручників, які досі перебувають в полоні», - наголошує агентство.

Нагадаємо: чинний президент Колумбії Хуан Мануель Сантос отримав Нобелівську премію миру 2016 року за досягнення угоди, що дозволила припинити кілька десятиліть збройного протистояння між урядом та повстанцям із угруповання FARC. Однак колумбійці на референдумі відмовилися пристати на умови угоди, відхиливши її із перевагою у 0.5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-