До парламенту Литви проходять шість партій – попередні результати

До парламенту Литви проходять шість партій – попередні результати

Фото
Укрінформ
У неділю, 9 жовтня, в Литві відбувся перший тур парламентських виборів, за результатами якого до Сейму проходять шість партій.

Про це повідомляє Delfi

"За даними з 1955 дільниць (загальна їх кількість становить 1996), на виборах в Сейм лідирує Литовський союз селян і зелених (ЛССЗ) - 21,64%, далі йдуть Союз вітчизни - Християнські демократи Литви, які набрали 21,55% голосів, соціал-демократи - 14,44%, Рух лібералів - 9,01%, Виборча акція поляків Литви і Союз християнських сімей - 5,49%, "Порядок і справедливість" - 5,35% ", - зазначається у повідомленні.

За Антикорупційну коаліцію проголосувало 6,09% виборців. Це об'єднання у виборах бере участь як коаліція, тому їм необхідно набрати 7% (для партій мінімальний бар'єр становить 5%).

У першому турі парламентських виборів балотувалися 1400 політиків. Дванадцять партій взяли самостійну участь у виборах, а чотири сформували дві коаліції.

ЛССЗ, який називає себе центристською силою, стверджує, що відкритий для переговорів про створення коаліції як з правими, так і з лівими, однак наголошує, що угоди можливі лише після другого туру виборів, який відбудеться 23 жовтня.

За неостаточним даними, ЛССЗ забезпечив собі 20 мандатів, партія консерваторів Союз вітчизни - Християнські демократи Литви (СО - ХДЛ) отримає на один мандат менше. Соціал-демократи можуть розраховувати на 13 мандатів.

Фото: Шемета Паулюс , Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-