Сьогодні назвуть володаря «нобеля» з економіки

Сьогодні назвуть володаря «нобеля» з економіки

Укрінформ
У понеділок у Стокгольмі оголосять лауреата Нобелівської премії з економіки.

Як повідомляє «Ехо Москви», головним претендентом медіагрупа Thomson Reuters називає американського вченого Едварда Лейзіра.

«Премію йому пророкують за роботи в області кадрової економіки. У тому числі розробку нових моделей мотивації співробітників, кар'єрного зростання та продуктивності праці. Лейзір також відомий дослідженнями залежності лідерських якостей та ділової хватки від особистих якостей та умінь», – йдеться в повідомленні.

Крім того, премія може дістатися французькому економісту Олів'є Бланшару або американцеві Марку Меліцу.

Бланшар, котрий близько семи років очолював відділ досліджень Міжнародного валютного фонду, може претендувати на «нобеля» за вивчення факторів, які визначають економічну нестійкість та зайнятість.

Меліц – професор економіки у Гарвардському університеті, входить до десятки найбільш багатообіцяючих вчених за версією журналу Economist, – може отримати премію за дослідження неоднорідності фірм у міжнародній торгівлі.

Нобелівська премія становить 8 мільйонів шведських крон, це майже мільйон доларів. У четвер визначиться останній лауреат – у галузі літератури. Вручення нагороди пройде у Стокгольмі і Осло 8 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-