Канада вимагає негайного розслідування смертельного авіаудару в Ємені

Канада вимагає негайного розслідування смертельного авіаудару в Ємені

Укрінформ
Авіаудар по похоронній процесії у Ємені повинен бути ретельно розслідуваний Саудівською Аравією, яка очолює міжнародну коаліцію.

На цьому наполягає міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада засуджує напад на похоронну залу у Сані і висловлює свої глибокі співчуття у зв’язку із загибеллю людей. Очолювана Саудівською Аравією коаліція мусить дотриматися свого слова та розслідувати цей інцидент», - сказав Діон.

Він також закликав усі сторони конфлікту в Ємені утриматися від ескалації насилля. «Канада закликає усі сторони дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного гуманітарного права та прагнути до діалогу і тривалого припинення вогню, аби зупинити трагічні низку смертей цивільних», - наголосив глава МЗС Канади.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок авіаудару по траурному залу в столиці Ємену у суботу загинуло щонайменше 140 осіб, ще понад півтисячі отримали поранення. Керівництво Ємену обвинувачує у нападі авіацію міжнародної коаліції, очолюваної Саудівською Аравією, однак у самій коаліції свою участь у смертельному інциденті заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-