Від Трампа вже

Від Трампа вже "відхрестилися" понад 30 впливових республіканців

Укрінформ
Щонайменше 33 впливових представники Республіканської партії публічно заявили про відмову підтримувати обраного на національному з'їзді партії номінанта, мільярдера Дональда Трампа на нинішніх президентських перегонах.

Про це йдеться в матеріалі прореспубліканського телеканалу Fox-News

У списку політиків-однопартійців, які висловилися проти обранця, налічується три колишніх кандидати в президенти, 17 сенаторів і конгресменів, вісім губернаторів та екс-губернаторів, а також ще п'ятеро впливових республіканців, які обіймали або обіймають високі посади при владі. Далі наведено кілька висловлювань відомих представників цієї політичної сили.

Колишній кандидат у президенти від республіканців Карлі Фіоріна заявила, що Трамп для неї не є представником партії. "Як республіканець, я усвідомлюю відповідальність підтримувати партійну кандидатуру, і наш кандидат також має вагому відповідальність. Дональд Трамп відкрито позбувся цієї відповідальності", - зазначила Фіоріна. Вона закликала Трампа зійти з перегонів, віддавши свою позицію Майку Пенсу який наразі балотується в віце-президенти.

Кандидат Республіканської партії на президентських виборах у 2012 році Мітт Ромні: "Я був ображений і стривожений тим, що було сказано і зроблено Трампом. Я думаю, це принизливо для наших жінок, наших дочок, наших онучок, майбутнього покоління".

Актор і колишній губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер: "Вперше, відколи я став громадянином США у 1983 році, я не буду голосувати за кандидата від Республіканської партії на пост президента".

Впливовий сенатор-республіканець Джон Маккейн: "Я хотів підтримати кандидата, якого висунула наша партія. Це був не мій вибір, але, як колишній кандидат, я думав, що це важливо. Поведінка Дональда Трампа цього тижня, що завершилася викриттям його принизливих зауважень про жінок та його вихвалок про сексуальні насильства, унеможливлюють навіть умовну підтримку його кандидатури". Сенатор зауважив, що він і його дружина під час голосувань впишуть ім'я іншого консервативного республіканця, який "має достатньо кваліфікації, щоб бути президентом".

Колишній кандидат у президенти і губернатор штату Огайо Джон Кейсік: "Абсолютно ясно, що він не змінився та не має жодного інтересу це робити. Як підсумок, Дональд Трамп – це людина, яку я не можу і не повинен підтримувати ... Я не буду голосувати за кандидата, який поводив себе таким чином, що так погано відображається на нашій країні. Наша країна заслуговує на краще".

Впливовий сенатор від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем: "Мені ніколи не було комфортно з Дональдом Трампом як з республіканським кандидатом ... Назвіть мені хоча би одну спортивну команду, університет, компанію, яка би погодилась оголосити таку людину своїм флагманом".

Консервативний радіоведучий Хью Хьюітт: "В інтересах країни, партії, а також його родини, так само як для його власного блага, Дональд Трамп повинен піти". Він наголосив, що його поведінка все більше грає на руку демократам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-