"Метью" втратив силу урагану, але встиг забрати 15 життів у США

Укрінформ
Ураган "Метью" втратив силу, втім все ще залишається небезпечним після того, як внаслідок стихії загинуло 15 людей в чотирьох штатах на материковій території США, кілька людей зникли безвісти.

Значні території затоплені, місцями зареєстровані зсуви, повідомляє у неділю центральний телеканал CNN.

"Від "Метью" загинули щонайменше семеро людей у Північній Кароліні, четверо у Флориді, три в Джорджії та одна особа в Південній Кароліні", - йдеться в повідомленні із посиланням на офіційні дані.

Масштабні повені виникли в Північній Кароліні, де було евакуйовано близько 900 осіб на східній території штату. Місцева влада припускає, що ця кількість зростатиме, оскільки багато людей опинилися в пастці у власних будинках. Чотири особи в окрузі Камберленд зникли безвісти.

Стихія дісталася і до штату Вірджинія. У містах Норфолк і Вірджинія-Біч оголошено режим надзвичайного стану.

Національний центр ураганів США зазначив, що "Метью" більше не вважається ураганом, тепер він має статус пост-тропічного циклону. Втім, він усе ще становить небезпеку. Швидкість його вітру сягає 120 км на годину, що дорівнює 1-й категорії ураганів.

Цього тижня стихія пройшлася острівними країнами Карибського моря, забравши життя сотень людей. За офіційними даними, понад 330 людей загинули на Гаїті, за іншими повідомленнями ця кількість є набагато вищою. Зокрема, інформагентство Reuters, згідно з інформацією, отриманою від місцевих чиновників цивільного захисту, повідомило про понад 800 загиблих на Гаїті. Ще четверо летальних випадків зареєстровано в Домініканській Республіці і один в острівній державі Сент-Вінсент і Гренадіни.

Зараз траєкторія руху "ока" шторму спрямована від берегової лінії США в Атлантичний океан. Як прогнозують синоптики, в неділю він принесе потужні зливи та поривчасті вітри в східній частині Північної Кароліни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-