Німецькі

Німецькі "зелені" вважають, що проти РФ потрібні нові санкції

Укрінформ
Німецькі політики вступили у жвавий обмін думками щодо нових санкцій проти Росії, цього разу - через Сирію. Зокрема, керівник фракції "зелених" у Бундестазі Катрін Герінг-Екардт вимагає від федерального уряду Німеччини запровадити нові санкції проти РФ.

Про це повідомляє DW.

"Урядові варто почати процедуру підготовки нових санкцій щодо Росії через її варварські злочини у Сирії", - сказала вона в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, опублікованому у неділю, 9 жовтня. На її думку, окремі діяння представників РФ в охопленій війною Сирії варто розцінювати як військові злочини.

Крім того, керівник комітету закордонних справ у Європарламенті, представник Християнсько-демократичного союзу Ельмар Брок закликав до фундаментальної зміни курсу Брюсселя щодо Росії. "Путін дедалі більше стає диктатором і сповідує чисту політику сили", - сказав він газеті Welt am Sonntag. 

На його думку, Євросоюзові варто переосмислити свою російську політику і ставитися до Москви більш жорстко. Вже запроваджені санкції, вважає Брок, у грудні варто продовжити на рік, а не на півроку, як влітку.

Утім, прем'єр-міністр Мекленбургу-Передньої Померанії, федеральної землі на сході Німеччини, представник Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ервін Зеллерінг виступив проти посилення санкції. В інтерв'ю Welt am Sonntag він сказав, що взаємні санкції "нічого не принесли та мусять бути якнайшвидше скасовані". А віце-голова Соціал-демократичної партії Німеччини Торстен Шефер-Гюмбель виступив за зближення з Росією: "Вона складний партнер, але важливий гравець, без якого рішення багатьох глобальних питань, у тому числі миру в Сирії, неможливе".

Як відомо, 8 жовтня уповноважений уряду Німеччини зі співпраці з Росією, соціал-демократ Гернот Ерлер виступив проти запровадження нових санкцій проти Москви через війну в Сирії. На його думку, чергові економічні обмеження щодо РФ, запропоновані головою комітету Бундестагу із закордонних справ Норбертом Реттгеном, "не принесуть подальшого поступу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-