Терориста з міста Хемніц шукають по всій Німеччині

Терориста з міста Хемніц шукають по всій Німеччині

Укрінформ
Німецькій поліції поки що не вдалося затримати ймовірного терориста з міста Хемніц, його шукають по всій Німеччині.

Про це повідомляє FOCUS.

"Підозрюваний сирієць Ябер Алькбар, як і раніше у бігах", - констатує видання.

Пошуки 22-річного Алькбара, якого підозрюють у плануванні терактів, відбуваються по всій країні, населення попереджують про пильність, фото сирійця показують по телебаченню. У поліцію вже надійшло кілька десятків сигналів, які перевіряються. "Ми повинні виходити з того, що ця людина дуже небезпечна", - говорять у поліції Саксонії.

Тим часом, слідчі допитують його знайомого, якого підозрюють у спільництві. Всього було затримано трьох знайомих, проте двох відпустили.

У квартирі Алькбара к Хемніці, як вже повідомлялося, було виявлено трохи вибухівки - кілька сот грамів, і чимало свідоцтв того, що вона виготовлялася. Жителів будинку навіть на деякий час евакуювали і дозволили повернутися лише в ніч на неділю, але тільки тим, хто живе у сусідніх під'їздах.

Експерти стверджують, що ця вибухівка великої сили дії, такі застосовувалися при терактах в Парижі та Брюсселі. Для виготовлення подібної речовини потрібні спеціальні знання. Головне побоювання зараз полягає в тому, що Алькбар може мати вибухівку при собі і може привести її в дію, оскільки йому вже нічого втрачати, що робить його особливо небезпечним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-