Румунія уважно стежить за президентськими виборами в Молдові

Румунія уважно стежить за президентськими виборами в Молдові

Укрінформ
Європейський Союз і Румунія уважно стежать за президентськими виборами в Молдові, але не мають наміру втручатися у виборчу кампанію.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоханніс за підсумками зустрічі з Верховним представником ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федерікою Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Вибори (в Молдові - ред.) - це особлива стаття. Ми дійшли згоди, що було б некоректним втручатися у виборчий процес. Ми уважно стежитимемо за процесами, що відбуваються, але без того, щоб втручатися в підтримку того чи іншого кандидата. Молдавани повинні самі вирішувати, кого вони оберуть президентом», - наголосив румунський лідер.

При цьому Йоханніс заявив, що і ЄС, і Румунія щиро і чесно підтримуватимуть європейський демократичний шлях розвитку Молдови.

Як повідомлялося, 30 жовтня в Молдові пройдуть всенародні вибори президента. За даними Центрвиборчкому, на вищий пост в державі претендують 12 кандидатів.

За даними соціологів, лідерами президентських перегонів є представник Партії соціалістів Ігор Додон і висуванець від правлячої Демократичної партії Маріан Лупу.

Згідно з Конституцією, якщо в першому турі жоден з кандидатів не набере більше 50% голосів, через два тижні пройде другий тур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-