Літак у Ємені вдарив по похоронній процесії: загинуло більше 80 осіб

Літак у Ємені вдарив по похоронній процесії: загинуло більше 80 осіб

Укрінформ
Внаслідок авіаудару по траурному залу в столиці Ємену загинуло щонайменше 82 особи, ще понад півтисячі отримали поранення.

Про це повідомив в.о. міністра охорони здоров'я Ємену Газі Ісмаіл, передає Reuters.

«Саудівські агресори вчинили значний злочин, завдавши удару по траурному залу, де перебували цивільні. Як наслідок, 534 особи отримали поранення і 82 загинули», - сказав Ісмаіл.

За його словами, у траурному залі, розташованому у південній частині столиці Ємену – місті Сана, проходило прощання із батьком міністра внутрішніх справ, який помер напередодні своєю смертю.

Однак, джерела Reuters у керівництві очолюваної Саудівською Аравією коаліції наполягають на непричетності коаліції до нападу на похоронну процесію. «Жодна подібна операція по цій цілі не відбувалася. <…> Сили коаліції у минулому уникали подібних зібрань і ніколи не робили їх ціллю своїх обстрілів», - зазначив співрозмовник агентства.

Reuters додає, що цей авіаудар став одним із найбільш смертоносних одиночних інцидентів з початку участі в конфлікті у Ємені коаліції на чолі із Саудівською Аравією у березні 2015 року.

Нагадаємо: внаслідок громадянської війни у Ємені загинуло вже більше 10 тис осіб, а покинути свої домівки були вимушені понад 3 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-