У США вже десять жертв урагану

У США вже десять жертв урагану "Метью"

Укрінформ
За офіційними даними, у південних штатах атлантичного узбережжя США внаслідок удару руйнівного урагану "Метью" загинуло щонайменше десятеро людей.

Про це повідомило в суботу інформагентство АР.

"Швидко ослаблий ураган "Метью" продовжив свій рух у суботу вздовж узбережжя Атлантичного океану, вдаривши по двох історичних містах на півдні та по деяких з найпопулярніших курортних островах. Вітер виривав дерева, затоплював вулиці та відрізав від електроживлення сотні тисяч будинків", - зазначається в повідомленні.

Шторм спричинив "щонайменше десять летальних випадків у штатах Флорида, Джорджія й Північна Кароліна". На своєму довгому шляху він також залишив сотні загиблих у Гаїті тільки в одному з районів, які опинилися під ударом.

За даними ЗМІ, кількість загиблих від стихії на Гаїті оцінюється від 450 до майже 900 людей. При цьому зазначається, що досі недоступними залишаються інші постраждалі райони в острівній державі через чотири дні після стихії.

Ураган "Метью" також приніс із собою потужні зливи та поривчасті вітри.

Водночас, синоптики констатують, що станом на середину дня суботи сила урагану значно зменшилась. Зараз швидкість його вітрів сягає 75 миль на годину (120 км/год.) у Південній та Північній Кароліні. Звідти, як очікується, шторм поверне у відкритий океан та зробить петлю до через Багами і Флориду, тільки з помітно меншою потужністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-