Армію Латвії привели у боєготовність через російські війська біля кордону

Армію Латвії привели у боєготовність через російські війська біля кордону

Укрінформ
Збройні сили Латвії посилили спостереження за кордоном і повітряним простором через високу активність армії Росії в безпосередній близькості від країн Балтії.

Про це заявили в Міністерстві оборони Латвії, повідомляє Delfi.

Зокрема, як сказали в Міноборони, протягом двох днів біля кордону Латвії було ідентифіковано літаки ВПС РФ: тактичні бомбардувальники Су-27, багатоцільові винищувачі Су-27, а також військово-транспортний Ан-26.

Біля сухопутного кордону проходять спільні навчання 76-ї і 98-ї повітряно-десантної дивізії з елементами повноцінної бойової діяльності. Крім цього, 76-а дивізія вперше укріплена танковою ротою.

Під виглядом логістичних навчань Балтійський флот РФ перекидає з Усть-Луги до Калінінградської області оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер".

Росія офіційно підтвердила перекидання у Калінінградську область комплексів "Іскандер", ракети яких мають радіус дії від 50 до 700 км, тобто з Калінінградської області можуть досягати цілей як у Варшаві, так і у Берліні.

При цьому не виключається, що з перевезенням "Іскандера" пов'язані і вчорашні порушення повітряного простору Естонії та Фінляндії російськими винищувачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-