Штайнмаєр: Сьогодення небезпечніше за

Штайнмаєр: Сьогодення небезпечніше за "холодну війну"

Укрінформ
На думку очільника німецької дипломатії Франка-Вальтера Штайнмаєра, світ перебуває на межі нової "холодної війни", більш небезпечної та складної за попередню.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застерігає від повернення до часів глобального протистояння через зростання напруги між США та Росією. Про це він сказав у інтерв'ю німецькому виданню Bild, що було оприлюднене у суботу, 8 жовтня, пише DW.

"Причин для конфлікту Росії та США дедалі більше. Здається, що залишки взаємної довіри вичерпані. Коли так триватиме далі, ми провалимося назад до часів конфронтації двох наддержав", - цитує його агенція dpa. На думку політика, сьогоденність складніша та більш небезпечна за часи "холодної війни".

Нагадаємо, що 3 жовтня Росія призупинила дію міжурядового договору з США про утилізацію плутонію, а також протоколів до цієї угоди. Крім того, Росія призупинила дію угоди з США про співробітництво в наукових дослідженнях, а також у розробках у ядерній та енергетичній сферах. Вашингтон у свою чергу повністю припинив контакти з Москвою щодо Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-