Главу Yahoo звинувачують у дискримінації чоловіків

Главу Yahoo звинувачують у дискримінації чоловіків

Укрінформ
Екс-співробітник Yahoo Скотт Ард звинуватив главу компанії Марісу Маєр у дискримінації щодо чоловіків.

Про це пише The Mercury News.

«Маєр заохочувала використання системи оцінки досягнень, що враховує суб'єктивні думки співробітників, що призводило до утисків чоловіків, які працюють в Yahoo », — йдеться у позовній заяві, поданій Ардом у федеральний окружний суд в Сан-Хосе, пише "Медуза".

Він також зазначає, що використання системи оцінки досягнень працівників призвело до несправедливого звільнення кількох десятків людей незалежно від їх статі. Водночас, представники Yahoo від розгорнутих коментарів позову відмовилися, заявивши лише, що система оцінки досягнень, яку критикує позивач, заснована на принципах "чесності".

"Крім Маєр, позивач звинувачує в дискримінації за статевою ознакою ще двох жінок, які займають керівні посади в компанії, — колишнього головного маркетолога Кеті Севітт і головного редактора Yahoo News Меган Ліберман", - зазначається в публікації.

Скотт Ард залишив Yahoo в січні 2015 року, пропрацювавши в компанії близько 3,5 років. Раніше він обіймав посаду головного редактора CNET, а зараз очолює видання Silicon Valley Business Journal.

Відомо про ще як мінімум один позов, пов'язаний із системою оцінки досягнень працівників, впровадженої в Yahoo Марисою Маєр. У лютому 2016 року NY Times повідомляла про позові, поданий до федерального окружного суду в Сан-Хосе колишнім редактором Yahoo Грегорі Андерсоном. Позивач стверджував, що керівники компанії маніпулювали системою оцінки, щоб звільняти співробітників.

Система оцінки досягнень працівників, застосовувана в Yahoo, передбачає, що раз на квартал весь персонал компанії оцінюється за шкалою від 1 до 5 балів. Оцінку підлеглим виставляють їх керівники.

Фото: businessinsider.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-