Штайнмайєр про кандидатуру нового Генсека ООН: хороший вибір

Штайнмайєр про кандидатуру нового Генсека ООН: хороший вибір

Укрінформ
Вирішення Ради безпеки ООН висунути кандидатом на посаду нового Генерального секретаря Організації колишнього прем'єр-міністра Португалії, верховного комісара ООН у справах біженців в 2005-2015 рр Антоніу Гутерріша в Німеччині сприйняли з ентузіазмом.

Про це в четвер заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я радію рішенню Радбеза щодо Антоніу Гутерріша як нового генерального секретаря ООН і вітаю його від щирого серця – це дуже хороший вибір!» - заявив німецький міністр і побажав кандидатові здобути підтримку Генеральної Асамблеї і мандат.

Штайнмайєр знає і цінує Гутерріша за його дуже активною роботою на посаді верховного комісара ООН у справах біженців, з яким останніми роками співробітничав «дуже міцно і завжди довірливо». Цей досвід і високе відчуття відповідальності, упевнений дипломат, допоможуть йому «надати Організації Об'єднаних Націй обличчя і додати голос». Штайнмайєр пообіцяв майбутньому генсекові повністю підтримку Німеччини.

Як вже повідомлялося, ФРН сподівається стати непостійним членом СБ ООН в 2019-2020 роках.

Що ж стосується Гутерріша, то голосування щодо його кандидатури має відбутися на Генеральній асамблеї ООН наступного тижня. У разі затвердження на посаді Генсекретаря він обійме посаду з 1 січня 2017 року замість представника Південної Кореї Пан Гі Муна, який обіймав її два п'ятирічні терміни поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-