США розглядатимуть військові варіанти щодо Сирії попри погрози Москви

США розглядатимуть військові варіанти щодо Сирії попри погрози Москви

Укрінформ
Адміністрація США продовжить обговорення військових варіантів врегулювання ситуації в Сирії, незважаючи на коментарі російської сторони щодо готовності задіяти ППО по літаках міжнародні коаліції, якщо вони вдарятимуть по силах Асада.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо мати активні дискусії в уряді Сполучених Штатів щодо військових варіантів по Сирії", - зауважив представник Держдепу у відповідь на прохання прокоментувати заяви росіян.

Він підкреслив, що подібні випади Москви не можуть бути корисними для того, щоб просуватися в дипломатичному рішенні. "Але росіяни говорять самі за себе", - зауважив Кірбі.

"Ми несемо відповідальність за сирійський народ, за наших союзників і партнерів, і ми сприймаємо цю відповідальність серйозно", - сказав речник Держдепартаменту США.

Водночас він підкреслив, що Сполучені Штати не хочуть бачити ескалацію насильства або напруженості з РФ у цьому питанні.

"Ми продовжуємо вважати, що військове рішення не є правильним підходом", - зауважив Кірбі, повторивши, що Вашингтон вважає найкращим шляхом дипломатичний підхід і дипломатичне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-