Міністри Литви і Естонії: Висновки щодо MH17 відкриють очі деяким колегам

Міністри Литви і Естонії: Висновки щодо MH17 відкриють очі деяким колегам

Укрінформ
Міністри закордонних справ Литви та Естонії сподіваються, що висновки, опубліковані міжнародними експертами з приводу катастрофи малазійського лайнера в Україні "відкриють очі деяким колегам".

Про це повідомляє Delfi.

"Санкції щодо Росії не пов'язані з цим, але це, безсумнівно, допоможе відкрити очі деяким колегам", - сказав у четвер журналістам у Вільнюсі глава литовської дипломатії Лінас Лінкявічюс.

Його підтримав і міністр закордонних справ Естонії Юрген Лігі. Вони сподіваються, що висновки змінять думку тих країн Євросоюзу, які скептично дивляться на збереження санкцій щодо Росії.

"Я сподіваюся, що цей інцидент хоча б відкриє очі декому і зробить рішення про скасування санкцій менш популярним", - сказав Ліги.і

Глави МЗС акцентували, що зараз немає причин скасовувати санкції щодо Росії.

Нагадаємо, ЄС і США запровадили санкції відносно російського фінансового, військового та нафтових секторів влітку 2014 року, коли на Сході Україні був збитий літак малайзійських авіаліній. ЄС і США ввели обмеження для окремих посадових осіб і підприємців з Росії.

На минулому тижні міжнародна слыдча група з розслідування катастрофи літака рейсу МН17 встановила, що ракета з установки "Бук", якою знищили малайзійський Boeing, була запущена з території бойовиків. Крім того, було встановлено, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-