У ЄП вимагають вписати

У ЄП вимагають вписати "думців із Криму" до санкційних списків

Укрінформ
У Європарламенті вимагають від Європейської служби зовнішньої діяльності порушити питання про включення до «чорного» списку Євросоюзу шести так званих депутатів, які були обрані до Державної думи РФ під час незаконного голосування на території АР Крим та міста Севастополя.

Про це йдеться у листі на ім’я високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні, який підписали 36 депутатів Європарламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми пишемо до Вас, щоб звернути Вашу увагу та той факт, що за результатами так званих виборів до російської Держдуми 18 вересня шість обраних депутатів представляють Крим – регіон України, який був нелегально окупований і анексований Росією у 2014 році. На нашу думку, у повній відповідності до політики ЄС на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, можна вимагати, щоб шість так званих кримських депутатів, зокрема Руслан Бальбек, Михайло Шеремет, Андрій Козенко, Костянтин Бахарєв, Дмитро Бєлік та Світлана Савченко, були включені до санкційного списку. При цьому слід вважати, що сьома особа – Наталія Поклонська - вже перебуває під санкціями», - заявили у Європарламенті.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України звернулася до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом взагалі не визнавати легітимність проведення виборів до Державної Думи РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-