У Росії пропала правозахисниця з Дагестану

У Росії пропала правозахисниця з Дагестану

Укрінформ
Правозахисниця з Дагестану Світлана Ісаєва, яка 4 жовтня виїхала з Махачкали в Ростов-на-Дону, не виходить на зв'язок, її телефон відключений.

Про це повідомляє сайт "Кавказ.Реаліі".

"Член Громадської наглядової  комісії Світлана Ісаєва не виходить на зв'язок тривалий час, її телефон відключено. Родичам і журналістам вона повідомила, що виїжджає в Ростовську область і, можливо, на контрольно-пропускному пункті біля в'їзду в місто її можуть затримати", - йдеться в повідомленні.

У середу пізно ввечері Ісаєва написала родичам, що якщо вона не вийде на зв'язок до обіду наступного дня, то її, швидше за все, затримали ростовські поліцейські.

Раніше Ісаєву кілька разів затримували, посилаючись на те, що її нібито  було оголошено в розшук дагестанським центром з протидії екстремізму. Однак її завжди відпускали, коли з'ясовувалося, що в розшук її не оголошували. Правозахисниця зверталася в МВС за роз'ясненнями, і там їй відповіли, що претензій до неї відомство не має.

Рейсовий автобус, на якому їхала Ісаєва, мав прибути в Ростовську область рано вранці 5 жовтня. До полудня на її телефон йшли гудки, але потім телефон виявився вимкненим і відтоді він недоступний. Адвокат Олена Денисенко дзвонила в різні правоохоронні установи області, але інформації про Ісаєву вони не мали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-