Армія Асада зменшить кількість обстрілів Алеппо

Армія Асада зменшить кількість обстрілів Алеппо

Укрінформ
Сирійська армія зменшить кількість авіаударів і артилерійських обстрілів по східній частині Алеппо, де перебувають повстанці, з гуманітарних міркувань.

Сирійські військові заявили про це після міжнародної критики у бік режиму Башара Асада і Росії, пише Reuters.

Генерал сирійської армії повідомив про своє рішення після того, як вдалося відрізати всі дороги в Алеппо, які використовували повстанці. Він сказав, що пішов на це задля поліпшення умов життя цивільного населення, яке було використане в якості живого щита.

Нагадаємо: минулого місяця сирійська армія за підтримки шиїтських збройних формувань з Лівану та Іраку, а також російських літаків, розпочала новий наступ, за тиждень після оголошення перемир’я. Він став одним із найпотужніших за весь час війни.

Під час авіаударів загинули сотні мирних мешканців. Повітряного бомбардування зазнали навіть лікарні, що викликало бурхливу критику з боку різних гуманітарних об’єднань та правозахисників. В ООН попередили, що ці дії можуть бути прирівняні до військового злочину.

Авіаудари спричинили конфлікт між США, які підтримують повстанські групи, та Росією, яка підтримує президента Сирії. Зрештою Вашингтон припинив переговори з Москвою з приводу продовження угоди про припинення вогню.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-