У Держдепі розповіли, про що спілкувалась Нуланд у Москві

У Держдепі розповіли, про що спілкувалась Нуланд у Москві

Укрінформ
Помічник Держсекретаря США Вікторія Нуланд разом із представниками Ради національної ради безпеки Сполучених Штатів говорили в Москві про подальші кроки щодо імплементації Мінських угод.

Про це повідомив у середу під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Головне, на чому був зосереджений цей візит, це досягнення прогресу по Україні, які наступні кроки необхідно зробити з метою повної імплементації Мінських домовленостей", - зазначив Тонер.

Він підкреслив, що попри призупинення контактів між США і Росією в інших сферах, "двостороння взаємодія по Україні продовжується". При цьому, за його словами, Мінські домовленості залишаються єдиним шляхом для відновлення миру й стабільності на сході України.

"Ми й надалі підтримуватимемо повну імплементацію (Мінської угоди – ред.)", - заявив представник Держдепу, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо позиції США стосовно останнього розвитку подій в Україні.

Він підкреслив, що, з точки зору Вашингтона, це вимагає повного припинення вогню, безперешкодного доступу для спостерігачів ОБСЄ, проведення виборів відповідно до українського законодавства, "що означає за стандартами ОБСЄ", а також відведення іноземних сил та озброєння. Ще одним важливим пунктом він назвав повернення Україні контролю території до міжнародного кордону.

"Очевидно, багато роботи ще належить зробити. У цьому контексті ми продовжуємо вірити, що Мінський процес є шляхом досягнення цього", - наголосив представник Держдепартаменту США.

Як раніше повідомляло агентство, помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд відправляється до Європи, де зустрінеться у вівторок у Брюсселі з главою Держдепу Джоном Керрі, після чого вилетить до Москви обговорювати українське питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-