Євродепутати написали Путіну листа з вимогою відпустити Сущенка

Євродепутати написали Путіну листа з вимогою відпустити Сущенка

Укрінформ
Опубліковано лист депутатів Європарламенту, відправлений учора президентові РФ Володимиру Путіну, з вимогою негайно звільнити власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Текст листа було опубліковано на офіційній сторінці польського євродепутата Михала Боні, який  виступив ініціатором звернення.

«Ми закликаємо негайно звільнити Романа Сущенка, українського журналіста Укрінформу, з центру досудового заключення Лефортово й закликаємо звернути увагу до ситуації, що сталася», - говориться у зверненні.

Лист також був відправлено президентам Єврокомісії Жан-Клоду Юнкерові та Європейської Ради Дональду Туску й високому представникові ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріці Могеріні.

«Роман Сущенко має солідну репутацію хорошого професіонала, який протягом кількох років працює у Франції - країні, яка є членом нормандського формату, й усі звинувачення щодо нього розцінюються не більше, ніж подальшими незаконними діями щодо громадян України з боку Російської Федерації», - підкреслили автори листа.

Окрім Михала Боні лист також підписали віце-президент групи лібералів Пятрас Ауштрявичюс, лідер «Зелених» Ребека Хармс, а також заступник голови підкомітету з питань безпеки й оборони Яромир Щетина.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали у Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-