Напарник Клінтон по перегонах виступив за продовження санкцій проти Росії

Напарник Клінтон по перегонах виступив за продовження санкцій проти Росії

Укрінформ
Кандидат у віце-президенти США від демократів сенатор Тім Кейн висловився за послідовну позицію збереження на нинішньому етапі економічних санкцій проти Росії через її агресію в Україні.

Про це він заявив у ніч на середу, під час віце-президентських теледебатів у США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми запровадили покарання проти Росії – економічні санкції, це нам потрібно продовжувати робити", - зазначив Кейн, нагадавши про нинішню агресію РФ в Україні, анексію Криму, а також вторгнення росіян до Грузії.

Демократ також заявив, що команда Гілларі Клінтон не збирається підтримувати політику Путіна в українському питанні, однак має досвід ведення переговорів і готова застосувати його у спілкуванні з російським лідером, якщо в цьому виникне потреба.

Натомість, наголосив Кейн, Дональд Трамп "навіть не знав, що Росія вторглася в Крим". Він нагадав, як мільярдер кілька місяців тому заявив, що Росія не піде в Україну.

Питання Росії і України стали однією з найбільш гарячих тем дебатів, які часом переходили у відверту сварку навколо заяв та формулювань Трампа, а також політики нинішньої адміністрації демократів.

Кандидат від республіканців, Майк Пенс заявив під час дискусії, що він "щасливий захищати Трампа". Однак на практиці він майже цього не робив. Замість відстоювання позицій свого лідера він ухилявся від відповіді або відразу спростовував твердження Трампа, про які йшлося на дебатах.

Зокрема, він навідріз заперечив слова мільярдера щодо Криму та небажання Путіна вторгатися в Україну. Те саме Пенс робив і під час звинувачень з боку демократа про надмірну "любов" Трампа до російського лідера. "Ви, хлопці, любите Росію, Ви обидва кажете, що Володимир Путін кращий лідер, ніж наш президент (Обама – ред.)", - наголошував демократ Кейн. У відповідь напарник Трампа неочікувано заперечив це і назвав Путіна "маленьким і агресивним лідером".

Кого з кандидатів у віце-президенти підтримують більше виборці, поки невідомо. Результатів перших опитувань, за практикою, слід очікувати через кілька годин після завершення дебатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-