Українська діаспора у Канаді провела загальні збори

Українська діаспора у Канаді провела загальні збори

Укрінформ
Більше 250 делегатів з усієї Канади з’їхалися до столиці провінції Саскачеван, міста Реджайна, на XXV Конгрес українців Канади.

Як повідомляє портал VIDIA, cпільно вони переобрали на найближчі три роки голову КУК – Павла Грода, який і раніше обіймав цю посаду.

На обговорення було винесено багато питань: зовнішня політика Канади, постмайданна Україна, хід реформ, допомога діаспори, міжнародна підтримка України, українські культурні справи в Канаді, наука, навчання, міжурядові відносини.

Як зазначили у прес-службі КУК, Павло Грод окреслив пріоритетні завдання для Конгресу українців Канади на наступні три роки.

"Серед них – продовження і розширення підтримки процесу реформ в Україні та зміцнення спроможності України захистити себе від війни та російської агресії; створення благодійного фонду для забезпечення довгострокового фінансового успіху і стійкості багатьох важливих програм КУК; розширення бази членства КУК і зміцнення існуючих організацій-членів; зміцнення конструктивних відносин з урядом Канади і виборними посадовими особами", - йдеться у повідомленні.

Також у планах організації - збільшення участі молоді у діяльності представництва української діаспори. До слова, цього року українські канадські молодіжні організації на з’їзді представляли понад 40 делегатів – майже вдвічі більше, аніж на попередньому конгресі 2013-го року.

Нагадаємо: конгрес українців Канади – організація, яка об’єднує всі українські громадські організації цієї країни. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-