Ураган

Ураган "Метью" вже забрав життя дев'яти людей

Укрінформ
Руйнівний ураган "Метью", який зараз вирує в країнах Карибського басейну і вже спричинив загибель щонайменше дев'яти людей, впродовж наступних днів дістанеться берегів Сполучених Штатів.

Про це повідомляє у вівторок інформаційне агентство АР.

"Щонайменше дев'ятеро людей в регіоні Карибського моря загинули", - зазначається в повідомленні про наслідки стихії.

Ураган "Метью" має четверту з п'яти можливих категорій шторму зі швидкістю вітрів у понад 230 км/год. У вівторок він обрушився на частину Гаїті і Домініканської Республіки, його очікують також на півночі острова Куба і Багамських островів. Прогнозується, що до узбережжя Флориди він наблизиться в четвер та піде далі до Південної Кароліни.

Вже зараз на півдні Флориди люди розкупили всі продукти в магазинах, питну воду та предмети першої необхідності. Губернатор штату Рік Скотт попередив про оголошення можливої евакуації.

Тим часом губернатор сусіднього штату Південна Кароліна Ніккі Хейлі також заявила, що планує видати наказ про евакуацію в середу, щоби "близько одного мільйона людей могли спокійно залишити узбережжя".

За прогнозами синоптиків, шторм піде далі на північ східного узбережжя США. Він принесе поривчасті вітри та опади вздовж майже всієї берегової лінії, включаючи північні штати Нью-Йорк, Коннектикут та Масачусетс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-