Одного з кандидатів у президенти Молдови можуть зняти з виборів

Одного з кандидатів у президенти Молдови можуть зняти з виборів

Укрінформ
Кандидат у президенти Молдови від партії "Громадська платформа "Гідність і правда"" Андрій Нестасе може бути виключений із передвиборної гонки за використання в агітаційних матеріалах символів інших держав.

З відповідною заявою до Центрвиборчкому звернулися представники кандидата від правлячої Демократичної партії Маріана Лупу, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Демократична партія подала до ЦВК позов проти кандидата у президенти Андрія Нестасе. Він грубо порушив законодавство про вибори, використовуючи у своїх передвиборних матеріалах символи іншої держави, а також фотографію одного з іноземних політиків. Ми надали і відповідні докази у вигляді відеоматеріалу", - написав на своїй сторінці у соцмережх депутат парламенту від Демпартії Серджіу Сирбу.

Член Центральної виборчої комісії Юріє Чокан підтвердив, що згідно з молдавським законодавством про вибори під час виборчих кампаній політикам заборонено використання іноземної символіки і фотографій лідерів інших держав. У зв'язку з цим він заявив, що ЦВК обговорить це питання, «якщо буде надано відповідні докази».

Раніше на одному з молдавських телеканалів було показано матеріал на підтримку Нестасе, в якому була використана державна символіка Польщі, а також фотографія, на якій зображені Нестасе і колишній президент Польщі Лех Валенса.

Фотографію було зроблено на одному із заходів у польському місті Гданськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-