Пентагон прокоментував розміщення російських С-300 в Сирії

Пентагон прокоментував розміщення російських С-300 в Сирії

Укрінформ
Американські літаки мають право діяти у відповідь з метою забезпечення власної безпеки, якщо побачать загрозу в російських комплексах протиповітряної оборони С-300 на території Сирії.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Пентагоні речник міністерства оборони США Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми знаємо про їхні заяви, що вони планують розмістити систему (С-300, – ред.) в Сирії, і, очевидно, ми будемо ретельно відстежувати зміну військової ситуації та встановлення (подібних систем, – ред.) у Сирії", - зауважив Кук, додавши, що такі зміни впливають на ведення операцій міжнародної коаліції.

При цьому представник Пентагону нагадав, що російська сторона, коли входила в Сирію, декларувала своєю головною метою боротьбу з екстремізмом.

"Ні ІДІЛ, ні Нусра – жодна з них не має військово-повітряних сил, тому я поставив би запитання: яка мета встановлення цієї системи?", - сказав Кук.

У цьому зв'язку Кук підкреслив, що американські екіпажи "мають невід'ємне право на самооборону", якщо вони побачать загрозу в російських системах ППО.

Він також зауважив, що американська сторона продовжуватиме свої зусилля щодо уникнення інцидентів з росіянами у повітрі в рамках відповідного меморандуму, досягнутого раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-