США готові задіяти у Сирії всі інструменти - від дипломатичних до військових

США готові задіяти у Сирії всі інструменти - від дипломатичних до військових

Укрінформ
Сполучені Штати розглядають широке коло можливостей впливу на ситуацію в Сирії після загострення там бойових дій та оголошення режимом Асада за підтримки Росії наступу на опозицію.

Про це сказав під час брифінгу в Вашингтоні у вівторок офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми уважно розглядаємо наш підхід щодо подальшого просування. І в цьому зв'язку агентства й відомства (США, - ред.) обговорюють дипломатичні, військові, розвідувальні та економічні можливості... Ці дискусії продовжуватимуться", - підкреслив Тонер.

Він зауважив, що йдеться не тільки про обговорення цих питань в американській адміністрації - це стосується також міжнародного формату, насамперед учасників Міжнародної групи з підтримки Сирії ISSG. Тонер нагадав, що наступна зустріч групи запланована на середу в Берліні.

"Вікно можливостей відкрито для будь-яких опцій, всі питання обговорюються", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він також підкреслив, що підхід американської сторони залишається тим самим: "Наш наголос - на політичному врегулюванні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-