Штайнмайєр про Афганістан: Дорога до розвитку і миру буде ще довга

Штайнмайєр про Афганістан: Дорога до розвитку і миру буде ще довга

Укрінформ
Німеччина бере участь у різних програмах з відновлення стабільності економіки Афганістану, ситуація в якому залишається напруженою через майже 2 роки після виходу з країни міжнародного контингенту.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр перед початком конференції з Афганістану в Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми дотримуємося взятих зобов'язань. Німеччина готова продовжувати підтримувати розвиток і відновлення Афганістану, для чого протягом найближчих 4 років надасть до 1,7 млрд євро», - заявив Штайнмайер.

За його словами, Німеччина належить до найбільших країн-донорів для Афганістану: окрім участі в місії НАТО з підготовки військових і консалтингу Resolute Support федеральний уряд виділяє Афганістану щорік 430 мільйонів євро на стабілізацію і цивільне будівництво (з них 70 млн йдуть на підготовку поліцейських) і додаткові 80 мільйонів євро на зміцнення афганських сил безпеки. Крім того, Німеччина надає допомогу в ситуації з внутрішніми переселенцями на півночі країни, з біженцями, у відновленні держструктур та інфраструктурному будівництві. 

Штайнмайєр зазначив, що Берлін хотів би, щоб Афганістан в майбутньому менше залежав від міжнародної підтримки, а афганці залишалися на батьківщині та брали участь у відновленні країни.

Він констатував, що вже майже 2 роки минуло з того часу, як афганська армія і поліція перейняли на себе відповідальність за безпеку в країні, проте Афганістан так і не приходить в стан спокою. Так, в деяких регіонах тривають запеклі бої, відбуваються теракти, "процвітає" корупція, заважаючи економічному розвитку.  Гальмує шлях до миру і постійна боротьба за владу. 

«Очевидно, що дорога до стабільності, розвитку і миру буде ще довга», - сказав глава німецького МЗС.

Штайнмайєр повідомив, що на конференції в Брюсселі цього тижня мова піде про подальше фінансування будівництва цивільних об'єктів найближчими роками. Разом з тим західне співтовариство чекає від афганської влади перейняття на себе чітких зобов'язань щодо втілення в життя програми реформ. 

«Політичні гравці в Афганістані повинні заради людей своєї країни перейняти на себе відповідальність за створення сил безпеки, за реформи, за боротьбу з корупцією; тільки так можна буде відновити довіру, поліпшити економічні шанси», - закликав глава німецької дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-