В Раді ЄС ще не розпочали переговори про безвіз для Грузії

В Раді ЄС ще не розпочали переговори про безвіз для Грузії

Укрінформ
Рада ЄС і досі не розпочала міжінституційні переговори з Європарламентом і Єврокомісією щодо проекту законодавчої резолюції про скасування візових вимог для громадян Грузії.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомив співробітник Ради ЄС.

«Можливо, рішення про початок переговорів буде ухвалено у середу, 5 жовтня», - розповів співрозмовник агентства.

Слід нагадати, що комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ схвалив мандат на проведення цих переговорів щодо безвізового режиму для Грузії ще 5 вересня. Нині у законодавчому органі ЄС чекають на відповідне рішення з боку Ради ЄС.

Відносно України зазначене рішення в ЄП було ухвалено 26 вересня. Водночас, ураховуючи досвід відносно Грузії, очевидно, що процес візової лібералізації для українських громадян не буде завершено у жовтні.

За процедурою, після остаточного погодження проекту законодавчої резолюції про включення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами-членами ЄС (за винятком Великої Британії та Ірландії), а також країнами Шенгенської зони, документ повинен проголосувати Європарламент та затвердити Рада ЄС. Рішення набуде чинності на 21-й день після проходження усіх формальних процедур із його затвердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-