Посольство РФ у Дамаску обстріляли з мінометів

Посольство РФ у Дамаску обстріляли з мінометів

Укрінформ
Посольство Росії у Дамаску обстріляли з мінометів, але жоден з працівників не постраждав.

Про це заявили в МЗС РФ.

«3 жовтня російська дипмісія у Дамаску була піддана мінометному обстрілу. Одна з мін вибухнула на території посольства поблизу житлового комплексу. Лише випадково ніхто із співробітників нашого посольства не постраждав», – йдеться у повідомленні.

Втім, дипломатичному представництву було нанесено матеріальний збиток, додали у російському відомстві.

За даними МЗС, ще дві міни вибухнули поруч з посольством. У відомстві стверджують, що обстріл вівся з передмістя сирійської столиці Джобар, яке контролюється терористичними угрупованнями «Джабхат Фатх аш-Шам» (екс-«Нусра») та «Файлак ар-Рахман».

«Розглядаємо обстріл російського посольства у Дамаску і як наслідок дій тих, хто, подібно до США та деяких їх союзників, провокує продовження кровопролитного конфлікту в Сирії, заграючи з бойовиками та екстремістами різних мастей», – заявили дипломати.

Вони переконані, «що відповіддю на провокаційні акції злочинців повинні стати скоординовані антитерористичні зусилля міжнародного співтовариства».

«З нашого боку для усунення терористичної загрози, повернення миру і безпеки на сирійську землю будуть вживатися всі необхідні заходи», – додали у МЗС РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-