Австралія виступає за заборону видобутку корисних копалин в Антарктиці

Австралія виступає за заборону видобутку корисних копалин в Антарктиці

Укрінформ
Австралія буде домагатися дотримання усіма країнами Мадридського протоколу з охорони навколишнього середовища до Договору про Антарктику.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Джулі Бішоп з нагоди відзначення 25-річчя Мадридського протоколу, розміщеній на офіційному веб-ресурсі МЗСіТ Австралії.

«Мадридський протокол є юридично обов'язковим документом, який повністю охороняє навколишнє середовище Антарктики, жорстко регламентуючи людську діяльність. Захист крихкої екосистеми Антарктики відповідає фундаментальним інтересам всього міжнародного співтовариства. Австралія буде тісно співпрацювати з іншими країнами щодо зміцнення життєво важливого Договору про Антарктику та заборони на видобуток корисних копалин», - підкреслила Бішоп, нагадавши, що її країна була одним із ініціаторів підготовки цієї угоди, яка забороняє видобуток корисних копалин в Антарктиці.

Міністр також наголосила на «величезному значенні Договору про Антарктику для успішного захисту навколишнього середовища Антарктиди, яка залишається континентом миру і міжнародної наукової співпраці».

Протокол з охорони навколишнього середовища до Договору про Антарктику, відомий як Мадридський протокол, був відкритий для підписання 1991 року та вступив у дію через сім років. Документом цей континент оголошено природним заповідником, з метою охорони навколишнього середовища Антарктики та екосистем, що пов’язані з нею і залежать від неї. Австралія відігравала ключову роль у переговорах щодо Протоколу. Україна є стороною Мадридського протоколу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-