РФ

РФ "шкодує" через вихід США з переговорів щодо Сирії

Укрінформ
У Росії висловили жаль із приводу рішення Сполучених Штатів Америки зупинити переговори між Вашингтоном і Москвою про намагання покласти край насильству в Сирії.

Заява США про це «не може не викликати глибокого розчарування», заявили в Міністерстві закордонних справ Росії.

При цьому в Москві поклали на Вашингтон вину за зрив переговорів і домовленостей про перемир’я.

У Росії, як і раніше, заявляють, що США не виконали зобов’язання вплинути на сили поміркованої сирійської опозиції, щоб ті відмежувалися від джихадистів, як передбачали досягнені раніше домовленості. Але, як вважають, на практиці роз’єднання сил поміркованих супротивників Дамаска і джихадистів мало ймовірне: угруповання «Джабгат Фатах аш-Шам», що його і Москва, і Дамаск, і Вашингтон визнають за терористичне, є нині однією з найбоєздатніших груп, що воюють і проти влади Сирії, і проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», і фактично об’єднує навколо себе інші групи супротивників режиму.

У США, навпаки, звинуватили Росію в невиконанні її зобов’язань за домовленістю про перемир’я. У Вашингтоні наголошують, що Москва мала вплинути на Дамаск, щоб домогтися від урядових сил і їхніх союзників дотримання угоди про припинення вогню, і сама мала дотримуватися її.

Нагадаємо: у сирійському місті Алеппо на півночі країни урядові війська за підтримки повітряних ударів російської авіації ведуть бойові дії проти загонів супротивників режиму. В Алеппо вони б’ють по оточеній частині міста, де також живуть сотні тисяч цивільних мешканців.

Наступ на Алеппо, в першу чергу повітряні бомбові й ракетні удари сирійської і російської авіації, призвів до загибелі вже сотень мирних мешканців і значних руйнувань. У першу чергу ці удари спрямовані проти лікарень та інфраструктури постачання оточеної частини міста. Попри широку міжнародну критику, Дамаск і Москва заявляють, що не припинять наступу на місто.

Через такі дії Москви Вашингтон уже кілька разів заявляв, що перебуває на межі припинення співпраці США й Росії щодо Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-