Прем'єр-міністр Угорщини вважає перемогою підсумки референдуму про біженців

Прем'єр-міністр Угорщини вважає перемогою підсумки референдуму про біженців

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав підсумки референдуму перемогою супротивників розподілу квот на мігрантів між країнами ЄС.

Про це повідомляє BBC.

Близько 98% опитаних висловилися проти намірів Євросоюзу розмістити в країнах-членах блоку 160 тисяч мігрантів, 1294 з яких мають дістатися Угорщини. Всі ці люди - біженці з Сирії, Іраку та інших країн Близького Сходу та Північної Африки.

При цьому явка на референдумі була нижча за необхідний мінімум: проголосувало 45% виборців, які мають право голосу, а мінімум становить 50%.

Це дало опозиції підстави заявляти, що результати референдуму мають бути оголошені недійсними. За словами її лідера Ференца Дьюрчаня, низька явка означає, що більшість людей не підтримують уряд.

"Судячи з результатів при такій низькій явці, люди не підтримують уряд. І це добре. Питання міграції перетнуло угорські кордони", - сказав опозиціонер.

Однак прем'єр назвав підсумок голосування вичерпним і з політичної точки зору, і з точки зору законності.

Орбан закликав лідерів ЄС звернути увагу на результати угорського голосування і попередив, що внесе в конституцію країни зміни, необхідні для того, щоб результат референдуму був визнаний обов'язковим до виконання.

Нагадаємо, референдум щодо прийняття обов'язкових квот Євросоюзу для розподілу мігрантів пройшов в Угорщині у неділю.

Виборці мали відповісти на запитання: "Чи Хочете ви, щоб Європейський Союз міг призначати обов'язкове розселення неугорських громадян в Угорщині навіть без згоди парламенту?".

За даними ЦВК, на референдум може бути визнаний недійсним. Рішення про це буде прийнято після опрацювання 100% голосів.

За прогнозом угорського незалежного дослідницького інституту Political Capital, фактична явка не перевищила 45,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-