Папа Римський порадив американцям молитися перед виборами

Папа Римський порадив американцям молитися перед виборами

Укрінформ
Папа Римський Франциск порадив американцям, які не можуть вирішити, за кого з кандидатів віддати свій голос, ретельно вивчити питання і помолитися перед голосуванням.

Про це пише Reuters.

Під час повернення з Азербайджану журналіст запитав Франциска, яку б він дав пораду тим, хто сумнівається американським католикам, які не можуть визначитися з вибором кандидата на посаду президента США.

"Під час політичних кампаній я завжди мовчу. Люди незалежні. Я б порадив вивчити питання, помолитися і вибирати своєю совістю", - сказав Папа Римський.

Крім того, Франциск зазначив, що США стали однією з найбільш політизованих країн, тим самим втративши культуру політики як таку.

"Коли в будь-якій країні є два, три або чотири кандидати, які не подобаються нікому, то це означає, що, можливо, в політичному сенсі країна стала надто політизованою і не має багато політичної культури", - сказав він.

Видання нагадує, що коли в лютому під час повернення з Мексики, Папу запитала, чи можуть католики США голосувати за когось з поглядами Трампа на імміграцію, зокрема, через обіцянку кандидата збудувати стіну на кордоні з Мексикою. Папа сказав, що людина з такими поглядами «не є християнином». Трам зреагував, назвавши зауваження Папи "ганебним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-